3D webséta - GYIK

3D webséta - Gyakran ismételt kérdések - webseta-3d.hu

Mi a virtuális 3D séta?

A virtuális webséta egy böngészővel megnyitható olyan weboldal, amely egy ház vagy lakás építészeti tervezéskor elkészült és papírra nyomtatott vagy digitális formátumú alaprajzáról egy vagy több lakószint virtuálisan létrehozott élethű 3D-s modelljét mutatja be teljesen szabadon végigjárhatóan, tetszőleges helyre, magasságra navigálhatóan egy képernyőn vagy egy okostelefonon. VR eszközzel pontosan azt a látványt nyújtja, mintha valóságban is a helyszínen sétálnánk. Röviden: egy lakócélú épület(rész) virtuális, élethű bemutatása.

Mi nem a virtuális 3D séta?

A virtuális webséta nem videofelvétel, nem dronfelvétel, nem a helyszínen készített fényképeken vagy körpanorámás fényképeken alapszik, nem fényképek összefűzött sorozata, a készítése során nincs helyszíni kiszállás, nem járunk az ingatlanban, nem kerül sor személyes találkozóra sem.

Hogyan járhatom be a virtuális 3D sétával a belső tereket?

A séta számítógépen, laptopon a nyílbillentyűkkel és/vagy egérrel navigálhatok bármely belső pontra, okostelefonon a nézőpont az ujjaimmal irányítható szabadon. VR (Virtual Reality) eszközzel pedig a bejárás során a virtuális térbe belépve fej- és -testmozgással sétálhatok végig a helyiségeken.

Hogyan alkalmazhatom a 3D sétát lakáseladás esetén?

A virtuális webséta az adott ingatlanban a teljes 360 0-os körbefordulás, a tetszőleges szemmagasságban történő előre- és hátranavigálás lehetőségét nyújtja. Ha az ingatlan eladása a cél, akkor az eladást - a bemutatást - nagymértékben megkönnyítő és meggyorsító módon a vevő helytől és időtől függetlenül megnézheti azt, hogy milyen a lakás belső elrendezése, mekkorák a helyiségek, milyen a kapcsolatuk, merre tájolódnak. A szabadon odasétálható, előre megadható nézőpontok nagymértékben megkönnyítik a 3D-s térben annak elképzelését, milyen lesz majd neki a lakásban, a házban élni. Ezért a leendő vevő a személyes bemutatásról, és a végső igen kimondását, a vásárlási döntést is gyorsabban, megalapozottabban tud hozza meg. Az eladó hamarabb jut a vételárhoz és előbb tud továbblépni. Röviden: az eladó számára nagymértékben leegyszerűsíti és meggyorsítja a bemutatás és eladás folyamatát.

Milyen élményt nyújt nekem a 3D séta ha építkezem vagy még csak tervezem?

A virtuális webséta az adott ingatlanban a teljes 360 0-os körbefordulás, a tetszőleges szemmagasságban történő előre- és hátranavigálás lehetőségét nyújtja. Építkezés, házépítés esetén a  szabadon odasétálható, előre megadható nézőpontok nagymértékben megkönnyítik a 3D-s térben annak elképzelését, milyen lesz majd a lakásban, a házban élni. Ha építkezés a cél, akkor még az építkezés megkezdése előtt 3D-ben megnézhető a felépült ház belülről. Megnézhető a helyiségek elrendezése élőben, végigsétálható minden sarok, minden pont, minden helyiség. Akár a tervezéskor vagy a 2 dimenziós fekete-fehér alaprajzról nem észrevehető hibák - túl kevés a hely, az ablak legyen inkább itt, az ajtó ott - is feltűnhetnek. Ebben az esetben számítógépen pár kattintással újratervezhető az alaprajz egy élhetőbb elrendezéshez és a 3D virtuális sétával ellenőrizhető az eredmémy.

Mennyibe kerül a 3D séta készítés?

A virtuális 3D séta ára az árak oldalon látható. A teljes árból a gyakori akciós időszakok alatt jelentős, akár 10-50% közötti kedvezmény is kapható. Egyedi elképzelések megvalósításakor - mi-lenne-ha tervek, részleges 3D séta készítés, virtuális lakberendezés - testreszabott árakon dolgozunk. Leendő üzleti partnereink számára szóló lehetőség: Ha a tevékenysége, a terméke(i), szolgáltatása(i) bemutatásához fel tudja használni a 3D websétát vagy egyedi 3D websétát rendelne, kérjük írja meg elképzelését és kérje egyedi ajánlatunkat!

Hogyan készül a 3D webséta?

 1. A Megrendelést oldalon ki kell választanom a megrendelni kívánt 3D sétát és ki kell töltenem az Űrlapot.
 2. Az e-mailben kapott előlegszámlán szereplő összeget át kell utalnom / be kell fizetnem a megadott bankszámlára a megadott határidőig és a megadott Google Drive tárhelyre fel kell másolnom az alaprajzot és minden egyéb képet, amit a 3D séta készítésnél fel kell használni.
 3. A websétát az ingatlan méretétől függően 24-72 óra alatt elkészítik számomra.
 4. Az elkészített séta linkjét e-mailben kapom meg a rendeléskor megadott e-mail címre.
 5. A linkre kattintva akár okostelefonon, akár képernyőn megjelenik a virtuális ingatlanbelső, ahol a navigációs lehetőségekkel szabadon, vagy az előre meghatározott - többnyire a mérvvadó - nézőpontokra készített kameraállásokkal lépésről-lépésre bármikor, bárhányszor végigsétálhatóak a helyiségek.

Hogyan rendelhetem meg a virtuális 3D sétát épülő házamhoz

 1. El kell küldenem a megrendelést a weboldalról
 2. E-mailben kapok egy Google Drive linket, ahová feltölthetem az alaprajzot, a kültéri látványképeket, a beltérre vonatkozó padló- és falburkolási és festési elképzeléseit tartalmazó összegyűjtött képeimet. A festés esetében nem pontos RAL színkódokat, kerámia burkolólapok esetében nem Gyártó-Típus-Fantázianév-Égetés-Méret adatokat kell küldenem.
 3. Az alaprajz összetettségétől, a szintek számától és a burkolási-festési elképzelések összetettségétől függően a séta 24-72 óra múlva elkészül, melyről értesítést kapok.

Eladó ingatlanhoz rendelnék websétát. Mit tegyek?

 1. El kell küldenem a megrendelést a weboldalról
 2. 24 órán belül e-mailben kapok egy Google Drive linket, ahová feltölthetem az alaprajzot, illetve a helyiségekről és a berendezésekről az akár mobiltelefonnal készített képeket, hogy a készítéshez képet kapjanak az ingatlan jelenlegi állapotáról.
 3. Az alaprajz összetettségétől, a szintek számától és a berendezési tárgyak számától, összetettségétől függően a séta 24-72 óra múlva elkészül, melyről értesítést kapok e-mailben.
 4. Az eladó ingatlanhoz készített 3D virtuális séta nekem, mint Megrendelőnek nem igényel semmiféle előkészületet vagy rászervezést.

Mi történik, miután a weboldalon elküldtem a megrendelést?

 1. A rendszerünk visszaküldi egy automata visszaigazolásként a megrendelés összesítését.
 2. 24 órán belül megkapom csatolmányként a megrendeléshez tartozó előlegszámlát és egy Google Drive linket az alaprajz és képek feltöltéséhez.
 3. Miután a feltöltött anyagokat átnézték, a +36 20 214 9098-as telefonszámról felhívnak, és egy legfeljebb 10 perces, rövid megbeszélés során bemutatkoznak, és egy rövid igényfelmérést / pontosítást is végzenek.
 4. A kapott anyagok és a megbeszélés alapján elkészítik a 3D websétát, amiről e-mailben értesítést kapok.

Kérdések esetén kivel fogok tudni egyeztetni a teljes folyamat során?

Ha már felvettem a 3D sétásokkal a kapcsolatot, a +36 20 214 9098-as mobilszámról Sándor Miklós fog hívni, vagy visszahívni, vagy válaszolni az e-mailben a kapcsolat@webseta-3d.hu címről a feltett kérdése(i)mre.

Miben kaphatok még segítséget?

Bár a legtöbb ügyfelüknek 3D websétát készítenek a mérnöki alaprajzból, igény szerint helyiségelrendezési, berendezési, burkolási tanácsadásban, illetve az egyik nagy hazai barkácsáruház-lánccal ápolt kiváló partnerség keretében a bel- és kültéri padló- és falburkolatok, kül- és beltéri festékek, valamint modern világítástechnika, illetve exkluzív, nagyon magas minőségű fürdőszoba-bútorok és szaniterek beszerzésében, akár egyedi (nagyobb kedvezményt is tartalmazó) árakkal, és kiemelt - személyre szóló - ügyfélkapcsolati tanácsadóval is segítenek.