3D webséta építésztervezőknek

3D webséta családiház építész tervek bemutatásához

A virtuális 3D séta megtekintéséhez kattintson az alábbi videólejátszógombra!

Mutassa be megrendelőjének látványterveit interaktív 3D-ben!

MegismeremMegrendelem

Mire használhatják az építésztervezők a 3D interaktív websétát?

A terv(ek) kiválasztásához

A weblapon az emelt szintű homlokzati látványtervek mellett fotorealisztikus minőségű beltéri képek és egy-egy interaktív, valósághű 3D-s séta is bemutathatja az eddig tervezett és felépített házakat. A megrendelő több vizuális információt kap, könnyebben dönt és egyszerűbben tud választani a tervváltozatok közül. ... ilyesmit szeretnénk, de nézzük meg azt a verziót is, ha itt kicsit szélesebb, ott kicsit "nagyobb"... A 3D websétával a Megrendelőnek a kért "mi-lenne-ha" verziókat bemutatni sokkal egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb.

Az igényfelmérés folyamatához

Az első megbeszélés során, az igényfelmérést megelőzően vagy annak részeként a referenciamunkák bemutatásához. ...igen, ez így nagyon tetszik, ezt választjuk, csak eggyel több hálószobát szeretnék... 3D-s websétával interaktívan, látványosan és meggyőzően mutathatók be az elkészült házak. Ennek alapján a megrendelő kiválaszthatja az elképzeléseihez legközelebb álló tervet, melyet saját háza meg/továbbtervezéséhez fel lehet használni.

A tervvázlat(ok) bemutatáshoz

Az elkészült tervvázlatok, kézi skiccek 3D-ben interaktívan végigjárhatók lesznek és ennek alapján kiválasztható az a verzió, amelyikből a számítógépes változat és később a végleges terv készül. ...mindhárom első verzió tetszik, de valahogy ezt érezzük magunkénak legjobban, mert ...

A tervkészítés véglegesítéshez

A végleges, elfogadott tervrajz alapján készülő 3D-s interaktív sétán a megrendelő még az építkezés megkezdése előtt megnézheti, végigjárhatja leendő házát. ...de jó, élőben meg tudom nézni a leendő házunkat, el tudom képzelni a berendezést / kezdeni tervezni a berendezést ...

Virtuális valósághű épületbejárás

MegismeremMegrendelem

Milyen előnyöket nyújt a 3D webséta?

  • Az elkészült mérnöki tervrajz alapján a megrendelő 3D-s interaktív sétán megnézheti leendő házát belülről és babaháznézetből.
  • Az igény vagy elképzelés szerint burkolt, festett és berendezett helyiséget tetszés szerint számtalanszor végigjárhatja.
  • Könnyebben átlátja a tereket, a helyiségek méretét, és így jobban el tudja mondani igényét, elképzelését, ezért könnyebb megtervezni a házát, vagy egyszerűbb véglegesíteni a meglévő terveket.
  • A 3D séta és az igényfelmérés során rögzítettek alapján egyszerűbb felmérni a tervezési időt, kevesebb tervmutációt kell készíteni és könnyebb pontos árajánlatot és elkészülési időt is meghatározni.
  • A viruális 3d webséta akkor is nagyon hasznos, ha a megrendelő egy hozott - kisebb-nagyobb átalakítást, áttervezést igénylő - tervrajz vagy konkrét elképzelés alapján szeretne építkezni.
  • Az egyeztető megbeszélésre elkészített 3D séta alapján a megrendelő egyszerűbben és pontosabban át tudja adni saját szavaival megfogalmazott elképzelését az építész tervezőnek.
  • A többfordulós tervezés, párhuzamos tervezés, tervvázlat átdolgozás, újratervezés, "mi-lenne-ha" kérdések felvetése és a rájuk adott választervek elkészítése elkerülhető, ha képernyőn 3D-ben egyből megnézhetők a terek és helyiségek.
  • Az egyeztetéshez a személyes találkozás sem szükséges, mert a házról készített, az aktuális állapotot bemutató 3D séta egy tetszőleges böngészőprogrammal bárhol és bármikor megnyitható, így a megbeszélés akár online is történhet.

Mutassa be megrendelőjének a 2D-s terveit 3D-ben!

MegismeremMegrendelem

Bemutató videó

Hogyan működik a 3D interaktív séta?

Ha a megrendelő elképzelései csak nagy vonalakban léteznek

Bemutató referenciamunkákhoz rövid határidővel elkészítjük a 3D-s, interaktív valósághű sétá(ka)t. A képernyőn nézhető 3D séta segítségével akár az első megbeszélés, igényfelmérés alatt is pontos információkat kaphat a megrendelőtől a tervezéshez. Egy-egy referenciamunkához - igény szerint - többféle burkolással, be- és elrendezéssel is készülhet séta (pl. minimal stílus, konzervatív stílus). A séták saját weboldalba tetszés szerinti méretben beágyazhatók és saját munkaként tüntethetők fel, de külső linkről is megnyithatók, és igény szerint bármikor megváltoztathatók. A sétákból - egy-egy nézőpontból - nagyfelbontású fotorealisztikus képek is készülnek, melyek szintén bemutathatók a weboldalon és/vagy a weboldal referencia galériájában.

Ha a megrendelő pontos elképzeléssel érkezik

A pontos elképzelést tartalmazó vázlat(terv) alapján a második megbeszéléshez, az igényfelmérés folytatáshoz elkészítjük a 3D sétát, melyet képernyőn a megrendelővel közösen továbbtervezhetnek, testre szabhatnak, meglévő referenciamunkával vagy annak egy jellemző részével egybedolgozhatnak. Az így elkészített új tervvázlat alapján lehet a végső igent kimondani és a tervezéshez szükséges építésügyi szabályzatok és földtani adottságok figyelembe vételével megkezdeni a végleges terv elkészítését.

Tipp

Hogyan segíti a virtuális interaktív webséta az építészirodák terveinek bemutatását?

Mutassa meg az Önt tervezéssel megbízó megrendelőnek azt az élethű látványt, amit 10 - 14 hónappal később, az építkezés végeztével az új házába belépve át fog élni. A mérnöki alaprajzból elkészített valósághű, interaktiv, 3d-s, fotórealisztikus websétával megrendelője minden zugot megnézhet tetszés szerinti nézőpontból. Egérrel és billentyűzettel vagy ujjakkal irányított webséta a leendő otthon minden szegletét élethű méretekkel, távolságokkal belülről mutatja be, éppen úgy, mintha személyesen is jelen lenne a kész házban.

Megrendelője kellő alapozottsággal dönthet arról, hogy a tervezett ház az elképzelései szerinti vagy a séta alapján módosítani szeretné a terveket. Változtatási igény esetén a mérnöki tervet megváltoztatni, módosítani, újratervezni sokkal kevesebbe kerül, mint a felépült házban utólag egy falat áthelyezni, egy helyiséget a másik rovására bővíteni, vagy egy nyílászárót arrébb tenni. A virtuális, interaktív 3d-s séta az építésziroda hirnevét öregbíti, mert hozzásegíti ügyfelét a számára tökéletes ház megtervezéséhez és felépíttetéséhez.

Fontos tudnivaló

Az webséta nem lakberendező alkalmazás, hanem 3d-s, méret-, anyag- és színhű megjelenítést biztosító webes applikáció, mely a berendezést, burkolást, festést és elrendezést méret- és színpontos 3D-s modellekkel jeleníti meg.

3D virtuális webséta

A 3D webséta egy modern, tetszőleges böngészőprogramban futtatható valósághű 3D-s megjelenítést biztosító megoldás. Az alaprajz alapján készül, a teret, a helyiségkapcsolatokat, a távolságokat 3D-ben, emberléptékű ábrázolással mutatja be bármilyen méretű képernyőn vagy kijelzőn. Az interaktívan irányítható kamerával a nézőpont, azaz bármely helyiség bármely pontjára elnavigálhatunk megkötés nélkül. Ugyanilyen lehetőség áll rendelkezésre a 3D-s babaháznézeti látvány bemutatására is. Megrendelhető látványberendezéssel, bútorokkal, elképzelt festéssel és burkolatokkal is. A valós fényekkel, texturákkal generált 3D-s látvány nagyban elősegíti a megrendelőt abban, hogy elképzelje, milyen lesz az új otthonában élni. A látottak alapján a megrendelő felmerülő módosításási igényeit, a "mi-lenne-ha" variációk elkészítését egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb megvalósítani a 3D-s websétával.

Megrendelem