3d séta építkezéshez, 3d virtuális webséta házépítőknek

A virtuális 3d séták ideális alkalmazása házépítéshez

A virtuális 3D séta megtekintéséhez kattintson az alábbi videólejátszógombra!

Tegyen virtuális sétát leendő otthonában!

Az alaprajz életre kel és az építkezés megkezdése előtt interaktívan, végigjárhatóan mutatja be az épülő ház összes helyiségét. Segítségével végigsétálhatja az épülő családi ház belső tereit élethűen, 3D-ben

A SZÁMOK HELYETT A KÉPEK DÖNTSENEK

A hosszabb tervezés után elkészülő új családi ház mérnöki alaprajzán minden helyiségének minden mérete számokkal leírva, méretvonalakkal megjelölve pontosan látszik. Falvastagság, belmagasság, ablakméret, a közlekedő alapterülete, a konyhabútor hosszúsága, sőt a garázsajtó szélessége is.

A fekete-fehér számok mögött azonban jó lenne meglátni az új, otthonos lakás valódi tereit, az emberléptékű tényleges méreteket. Egy fekete-fehér méretvonalas műszaki alaprajz a legkevésbé sem képes arra, hogy megmutassa új lakása, háza valódi térélményét. A műszaki alaprajzok mellé néhány építésziroda kézzel rajzolt és színezett külső látványképeket is kínál. Ezeken a képeken a háztetőn a cserép színe, vagy a garázsbeálló térkőburkolata, a kerítés magassága, a vakolat színe és néhány facsemete jól látszik, de a kép nem mutatja be a lakás, vagy a családi ház belső tereit. Azt a teret amiben nap-mint-nap élnek, használják, átélik.

Mi a megoldás?

A rendelkezésre álló mérnöki alaprajzból megrendelés alapján három változatban készítjük el új otthona digitalizált változatát. Az elkészített websétával szó szerint átléphet új háza küszöbén és saját szemmagasságából nézve végigsétálhat a bejárattól kezdve az utolsó sarokig. Új otthonában lépésről lépésre haladhat, előre és hátra. Átélheti, milyen megállni a nappali közepén, milyen lesz a konyhapulton az első reggeli kávét elkészíteni, milyen lesz reggel felébredni a hálószobában és kinézni a kertre. Ha katalógusáruházból választott, vagy küldött fényképek alapján saját bútorokkal, berendezéssel kéri a virtuális sétát, benézhet az ágy alá, a konyhaszekrény tetejére, sőt, beállhat a zuhanyfülkébe is. Pontosan azt az élményt élheti át a virtuális 3d séta alatt, amit majd az építkezés végén, a várva várt beköltözéskor élőben, csak 8-10 hónappal korábban és előre tudván, milyen lesz a végeredmény.

A 10.5 négyzetméteres szobanagyság elég lesz?

BEKÖLTÖZHET MÉG FEL NEM ÉPÜLT CSALÁDI HÁZÁBA

Mekkora a 10.5 négyzetméter valójában? Mi fér be egy ekkora szobába, hogyan lehet berendezni egy ilyen méretű helyiséget? Mekkora helyet foglal el egy 220x160-as ágy? A szekrény és az íróasztal hol fog elférni? A tévének már nincs helye a falon, mert szemben a ruhásszekrény van, oldalt pedig az ablak és a szobaajtó? Ezekre a kérdésekre minden gondos építkező szeretné a választ előre tudni.

Néhány szerencsés időmilliomos ilyenkor keres egy ingyenes alaprajz szerkesztő programot és hosszú órákat tölt azzal, hogy kiismerje magát a működésén. Miután a főbb dolgokkal képbe került, próbál keresni 220x160-as szimbolikus ágyat. Kiderül, hogy az ingyenes programmal csak a 200x140-es ágyméret használható. Íróasztalból csak irodai méretek vannak, a szekrény meg csak 160 cm magas. A 25 dolláros fizetős verzióval végre nagy sikerül berendezni a szobát. Nincs ugyan függöny, szőnyeg, világítás, éjjeli szekény, forgószék, szobanövény és babzsák fotel sem, a tévét csak a szobaajtótól balra, 90 fokban lehet elhelyezni, de a beillesztett ággyal, ruhásszekrénnyel, íróasztallal már sikert ért el. Egy szoba félig készen van. Még 4 este és készen van a ház berendezése. Miután megmutatta a kész verziót a család többi tagjának, és mindenki hozzáadta a változtatási, módosítási ötletét, kiderül, hogy kezdheti nagyjából elölről az egészet. Úgy néz ki, hogy újabb 5 estét el kell töltenie tervezgetéssel.

Mi a megoldás?

Valósághű, otthonosan berendezett, pontos websétáját akár másnapra is elkészítjük. Készítsen egy egyszerű, ceruzával, tollal rajzolt berendezési vázlatot, fényképezze le mobiltelefonjával és küldje el az alaprajz@webseta-3d.hu címre. Küldje el a vázlat mellé ingatlana mobiltelefonnal lefényképezett alaprajzát, vagy ha megvan, a mérnöki alaprajz PDF verzióját. A küldöttekből létrehozzuk épülő háza 3d virtuális websétáját. Az otthonosan berendezett, valósághű, moziszerű élményt adó sétával végigjárhatja építés előtt vagy alatt álló házát a rajzon megadott elképzelt berendezéssel. A lakásdekoráció, fények, növények, a berendezéshez illő függönyök, szőnyegek, falburkolatok és kisebb kiegészítők megmutatják leendő otthona hangulatát. Ha nincs alaprajza, segítünk. Ha tőlünk rendeli meg ingatlana mérnöki pontosságú alaprajzát, a készítés árából 15% kedvezményt adunk.

Mit csinálunk este 6 és 10 között?

HOL LEGYEN A NAGYKÉPERNYŐS TÉVÉ?

A család a közös idejének nagy részét a nappaliban, vagy a nappali-konyha-étkezőben tölti. Az itt eltöltött hosszabb idő miatt a helyiségnek számos funkciót kell ellátnia azért, hogy mindenki jól érezhesse magát közben. Az iskolai házi feladat megírása, a közös főzés, az étkezés, a pihenés, kikapcsolódás, a hazahozott munka elvégzése mind ebben a multifunkciós helyiségben történik. Emiatt ennek a helyiségnek a megfelelő berendezése nagyon fontos. Nem csak a berendezési tárgyak és bútorok minősége, hanem az elrendezésük, egymáshoz viszonyított helyzetük is sokat számít. A helyiség minden pontjáról például a tévének jól láthatónak kell lennie. Az étkezőasztalnak közel kell lennie a konyhához vagy például a pihenésre szolgáló kényelmes kanapé ne legyen az ajtóhoz vagy az ablakhoz közel. A hazahozott munkát egy kis területet jól megvilágító lámpa alatt lehessen befejezni este, amikor a család nagy része már nyugovóra tért. Hogyan lehet egy helyiséget mindennek megfelelően jól berendezni?

Mi a megoldás?

Házának mérnöki alaprajzából létrehozott 3d virtuális websétát lakberendezőnk funkcionalitási ismérvek alapján rendezi be. A megadott szempontok (pl. család összetétele, létszáma, otthoni szokásos tennivalói) alapján Önnek megtervezett és berendezett nappali, nappali-konyha-étkező lakberendezői verziójú websétáját végigjárhatja és ötleteket, tippeket szerezhet, illetve megtudhatja, milyen be- és átrendezési lehetőségeket rejt még nappalija.

Házépítőknek a webséta legnagyobb előnye az, hogy már az építés megkezdése előtt látható, bejárható, végigsétáható lesz a felépült ház összes belső tere. Az építészeti kültéri látványképet csak megnézheti, de egy interaktív virtuális valósághű sétán végigjárhatja üresen, de akár berendezve is az új otthona belső tereit.

Bemutató videó